Födelsen

Hakima, Imam Askaris(A) faster återberättar:

Jag gick till min brorsons hus på en tisdag, mitt under månaden Sha’ban. När jag sedan skulle ta farväl, sade Imamen(A):

”O faster, stanna här med oss i natt för vår son kommer att komma till denna världen i natt.”

Jag blev överlycklig och gick till Narjis (Imam Mahdis(AJ) mor) men jag fann inga tecken på vare sig graviditet eller förlossning. Förvånad och överraskad som jag blev, tänkte jag för mig själv: ”Inget verkar tyda på något barnafödande.”

I det ögonblicket kom Imamen(A) fram till mig och sade:

”O faster, var inte ledsen, Narjis är som Moses(A) mor och barnet är som Moses(A) vars födelse skedde i hemlighet utan några tecken. Gå till Narjis, hon kommer föda vid gryningen vid morgonbönens böneutrop, azan.”

Jag blev väldigt glad och stannade vid Narjis och precis som Imamen(A) hade sagt så började förlossnings värkarna vid gryningen. En sfär av ljus uppenbarade sig mellan mig och henne såtillvida att jag inte längre kunde se Narjis mer. Jag blev rädd och gick ut ur rummet och berättade för Imamen(A) om vad jag hade sett. Han log och sade:

”Gå tillbaka om en stund så kommer du få se honom.”

Jag återvände in till rummet och såg hur den nyfödda bebisen satt framstupa och med fingret upphöjt mot himlen lovordade sin Gud, den Store, den Barmhärtige, den Ende och Älskvärde.

Tags
Visa mer
Back to top button
Close